Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

10 tips voor hooggevoelige jongeren in de examentijd

Tips voor hooggevoelige kinderen

Neem voldoende pauzes en luister goed naar je lichaam

Als je hooggevoelig bent, neem je veel waar. Het kan het zijn dat al je gedachten, gevoelens en gewaarwordingen de hele tijd door elkaar ritselen. Je wordt dan opgewonden of juist heel moe. Het is dus logisch dat je meer tijd en rust nodig hebt om al deze indrukken te verwerken. Dus trek je even terug. Dit kan op je kamer zijn maar nog beter, zoek de natuur even op en ga zitten op het gras, of lig even neer of met je rug tegen een boomstam en laat dan alle zorgen van je wegglijden.

Geen tijd om je af te zonderen? Sluit dan je ogen en doe een korte meditatie of een ademhalingsoefening. Je ademhaling vormt als het ware de brug tussen denken en voelen.  Let hierbij dat je voeten goed op de grond staan.

Kies voor verse natuurlijke voeding

Als je eet, doe dit mindful zo verteert je eten beter en heb je minder kans op vervelende buikkrampen. 

Drink voldoende water

En plaats een intentie in het water zoals: ‘Maak me helder zodat ik mij goed kan focussen op mijn leerstof, dank je ’  (Zie wat water kan doen, De boodschap van water’ door Emoto)

Wees baas over je gedachten

Soms lijkt het alsof anderen heel veel van je verwachten zonder dat ze dat daadwerkelijk doen. En ben je perfectionistisch dan, zet je jezelf heel erg onder druk. Dit gaat met veel energie lopen. Dus laat je gedachten los, daar ben je nu niets mee. Weet dat alles in verandering is en wordt bewust van het NU moment waarin alles goed is, zonder die gedachten. Weet en voel dat je gedragen wordt door het leven zelf.

Lach regelmatig, doe even iets gek

Als je lacht, ontspan je.

Agenda

Hierin kan je schrappen wat gedaan is. Schrappen wat eventueel geen prioriteit heeft waardoor je meer tijd creërt. Noteer wat je niet mag vergeten, zo hoef je dit al niet te onthouden.

Beweeg

Als je beweegt, komen er stoffen vrij in je lichaam die je blij maken.

Warme douche

Neem een warme douche,  dit zorgt voor een heerlijke nachtrust.

Ruim op na elke toets en verfris je ruimte

Zo start je steeds met nieuwe energie.

Trek de kleren aan waarin je je goed voelt om te leren
         

Wij wensen elke student veel energie, veel goede moed en succes toe!

Magdalena Troch

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..